Etter at hun var med på avgangsutstilling ved City and Guilds of London Art School i juni, har det gått slag i slag for Karina Paulen. På utstillingen i Air Gallery i Mayfair, som åpnet mandag, deltar hun som en av flere utstillere med to store malerier.

Det er allerede den tredje utstillingen hvor det hun viste som avgangsstudent har sikret henne deltakelse, sammen med andre. I Attendi Galleri viste hun tre malerier, og i Beatrice Royal Contemporary Art and Craft Gallery var hun representert med tre store og to mindre malerier på en utstilling som ble avsluttet søndag.

Allerede 18. oktober åpner utstillingen «Raw Canvas» i et galleri i den nedlagte undergrunnsstasjonen Aldwich. Karina Paulen har fem bilder på denne utstillingen, som har vært omtalt i et nyhetsinnslag i BBC. Og 8. november følger utstilling i et nytt galleri i Kew Road, Richmond.

Så veldig norsk

— Det fokuseres veldig på at jeg er nordisk og norsk, og maleriene mine handler nok mye om min bakgrunn fra Norge, sier Karina Paulen. Særlig er hun inspirert av Jølster, hvor hun tilbrakte mye tid i barndommen ettersom hennes far er fra Skei. Hjemmet var fullt av reproduksjoner av Nikolai Astrups bilder, som også hadde sin påvirkning.

— Jeg har nok en ganske løpsk fantasi og har så mange minner og assosiasjoner fra rare og morsomme drømmer helt fra barndommen. Bildene mine er fulle av underlige sammenhenger og små historier fra slike drømmer, sier Karina og må altså ha gjort et usedvanlig sterkt inntrykk i London med sine norske drømmer.

Start på Kunstskolen

Tegnet og malt har hun gjort helt fra barndommen, og flere kurs på Friundervisningen lå bak før hun begynte på Kunstskolen i Bergen. Her var Erik Joung en lærer hun tenker på med glede og beundring.

Fire års kunstutdanning har Karina Paulen nå bak seg i London. De to første årene tilbrakte hun på det kjente Goldsmiths University, men fant seg dårlig til rette der. Hun kom inn på grunnlag av foreviste arbeider, men fant at det var umulig å få fortsette med å male.

— Ved Goldsmith sa alle at maleriet er dødt, og at det er installasjoner, video og konseptkunst som gjelder. Jeg fikk det råd å begynne å fotografere, men det var helt meningsløst for meg. Dette kjempet jeg mot i to år, før jeg begynte på City and Guilds of London Art School, sier den nå ferdig utdannete kunstneren, og har all mulig ros for skolens lærere og deres interesse og engasjement for sine studenter.

Gjerne til Bergen

Karina Paulen har nå engelsk ektemann, plateprodusenten Tony Harrison, men begge kan tenke seg en fremtid i Bergen. Her har hun bare deltatt i Kunstskolens avgangsutstilling, men å oppsøke gallerier i Bergen blir nå det neste. Dessuten kan hun godt tenke seg å få stille ut i Tyskland.

INN FRA VINTERKULDEN. Det er mye nordisk og norsk i Karina Paulens malerier, som vekker interesse i England. Det halvt abstrakte «Free from Winter's Cold», med tåke, båt og en mann på båten, er et godt eksempel på det.