FRANK BRANDSÅS

Hytta er inkludert er innendørs svømmebasseng på 15 meter. Og hytten blir 200 kvadratmeter større enn racerbilkjører Michael Schumachers «hytte» i Trysil-fjellet.

Eiendommen ligger en snau halvtime fra Elverum — langt inne i skogen og flere kilometer fra nærmeste nabo. Lorden synes ikke det er om å gjøre å snakke om penger. Men fordi de færreste får satt opp nybygg for under 10.000 - 15.000 kroner per kvadratmeter så er det bare å hente frem regnemaskinen.

Regner for mye

Bjørn Teksnes (57) er mer opptatt av å snakke om stillheten:

— Jeg skal skrive en liten bok om meg selv og skogen, sier Teksnes og fortsetter:

— I tillegg til å skrive om livet mitt vil jeg skrive litt om den første gravemaskinen jeg kjøpte her i Sørskogbygda. Jeg ønsket meg et stille sted. Denne plassen er ideell. Konen og jeg falt pladask. Det er knapt nok mulig å komme lenger unna folk. Stillheten her er total. En gang i uka hører vi en bil. Og det er bare 20 minutter med bil til Elverum. Fordi jeg reiser til England en gang i måneden er det lettvint med så kort vei til Gardermoen.

Teksnes kunne ikke tenkt seg å bygge hytte i Bergen.

— Enkelt og greit er det fordi det regner for mye i Bergen. Det var flott vær der i fjor, men ingen lurer meg til å tro at det er slik hvert år, sier Teksnes.

Han har gode minner fra oppveksten i Sandviken og spesielt Landås.

— Jeg vokste opp på Løvstakken og husker spesielt godt steinkrigene på Gyldenpris, sier bergenseren, som heier på Brann.

Norges første golfproff

Han utfører alt fra gravearbeid til muring. Selv bygger han også trapper, setter inn vinduer og legger tak.

— Jeg koser meg med å «putle» litt, sier han på kav bergensk. For han er egentlig utdannet ingeniør. Men i 1979 reiste han ut som Norges første profesjonelle golfspiller. Seks år senere bestemte han seg for å satse på eiendom.

Sammen med kona, engelske Maria, flyttet han til London. Golf-pengene kastet godt av seg da Teksnes solgte seg ut av eiendom i 1984. Det meste gikk til å kjøpe et herskapshus i England.

Lord-tittelen fulgte for øvrig med på huset:

— En tid etter at vi kjøpt huset fikk jeg brev fra Hongkong. Der hadde den forrige eieren sett på tv (!) hvordan jeg hadde restaurert huset. Han mente jeg fortjente Lord-tittelen, sier Lord Teksnes.

Engelsk husholderske

Når «hytten» er ferdig ved juletider tar Teksnes og kona sikte på å bo i Sørskogbygda store deler av året.

— Vi ser elg i hagen hver morgen. Gaupe har vi sett på tomten flere ganger. Nå mangler det bare å få se bjørn. For to dager siden ble den observert i nabolaget.

— Du er ikke redd for å være alene her?

— Nei. Ofte er husholdersken Sandra sammen med meg. Vi er begge glad i stillheten. Fuglelivet er fantastisk. Vi skjønner nesten ikke hvorfor fuglene ikke er mer redd for folk. Dette kunne ikke vært bedre, sier Lord Teksnes.

Husholderske Sandra - som før hun kom til Sørskogbygda nesten ikke hadde vært utenfor landsbyen sin i England - sier det slik:

— This is next step from heaven!

SLIK BLIR DET: Bjørn Teksnes er egentlig utdannet ingeniør og skal gjøre mye av arbeidet med "hytten" selv. Fra før har bergenseren brukt 15 millioner på å pusse opp et herskapshus i England som nå brukes til hotell. <p/> FOTO: FRANK BRANDSÅS<p/>