Connie Ludvigsen fra Vestkant Trial tok sin tredje strake NM-tittel i Kristiansand lørdag. Søndag sikret hun også seier under finalen i Norgescup. Ludvigsen er spesielt fornøyd med dagens løp.

– I dag følte jeg meg litt tøffere, jeg kjørte safe og ble litt stiv i går. I dag løsnet det og jeg brøt noen barrierer, sier 21-åringen.

Motorsykkelsport

Trial er den eneste motorsporten hvor det ikke handler om å kjøre fortest. Kunsten er å holde seg på motorsykkelen og ikke være nedi med føttene. En konkurranse varer mellom fire og seks timer, og deltakerne må gjennom 15 seksjoner i skogen. Gjør man feil, får man prikker.

Ludvigsen har hevdet seg godt i denne sporten som trippel nordisk mester, en 8. Plass i EM og 12. Plass i VM.

– Jeg hadde aldri kommet så langt uten god oppbacking både fra kjæreste og familie, sier Ludvigsen.

Skal trappe ned

Hun har holdt på med dette helt siden hun var 10 år gammel, hele tiden med sin far som trener. De siste to årene har hun tatt seg fri fra skolen for å kunne holde på med trial. Men nå blir det mindre tid til sporten.

– Jeg skal begynne på lektorstudiet, og kommer ikke til å satse på trial. Det er dessverre ingenting å leve av, bare utgifter. Men jeg skal ikke gi meg heller, lover hun.

Hun har to løp igjen før skolen begynner. Målet er å være blant de ti beste når VM går av stabelen i midten av september.

— Lønner seg å være sta

Da bt.no snakket med Ludvigsen søndag kveld, ventet en ti timers lang busstur tilbake til Bergen. Feiringen av NM-seieren skal hun ta igjen senere.

– Hvordan har du blitt så god i dette?

– Jeg er sta, og gir ikke opp om jeg møter veggen. Jeg prøver til jeg klarer det, det lønner seg.

Bergens Tidende