Politiet har sikret seg en overvåkingsvideo som viser hele angrepet. Bergenseren ble drept av gjentatte slag mot hodet, opplyser politiadvokat Nina Aaskjær.

— Det er blitt tatt en del vitneavhør. Vi skal avhøre siktede senere i dag, sier hun til bt.no mandag.

Mannen i 20-årsalderen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Siktelsen kan bli skjerpet til drap, dersom etterforskningen gir grunnlag for det.

Den siktede Stavern-mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling tidligst tirsdag. Fortsatt har politiet en del vitneavhør som gjenstår.

— Vi har fortsatt ikke full oversikt over hva som skjedde i forkant av volden, men ved hjelp av overvåkingsvideoen har vi fått et godt innblikk i volden, sier Aaskjær.

Etterforskningsleder Jørn Lier Horst ved Larvik politidistrikt sier at bergenseren ikke skal ha gjort noe for å fremprovosere volden, ifølge vitnene.

— Angrepet blir beskrevet som totalt umotivert, sier Horst til Aftenposten.no.

Døde på sykehuset

Bergenseren ble påført alvorlige hodeskader da han ble angrepet på en pub i Stavern natt til søndag. Han ble erklært død på Ullevål sykehus klokken 19.45 søndag kveld, opplyser politiinspektør Olaf Kløvstad i Vestfold politidistrikt.

— Han skal ha blitt slått flere ganger i ansiktet, sier politiadvokat Hans Henrik Aske ved Vestfold politidistrikt.

Mannen skal ha vært bevisstløs da politiet kom til stedet. Han ble fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse.

- Fullstendig knust

  • Det blir for tidlig å svare på hvordan siktede nøyaktig stiller seg til lovbestemmelsen som er brukt, men han erkjenner å ha påført denne personen vold. I hvilken grad det er dette som har forårsaket utfallet, er for tidlig å si noe om. Hendelsesforløpet vil jeg ikke gå inn på ennå, sier Tollef Skobba, forsvareren til den siktede.

— Han fikk beskjed for halvannen times tid siden og ble fullstendig knust. Han tenker på avdøde og familien til avdøde, og er fryktelig lei seg, sa Skobba til bt.no søndag kveld.

Gjerningsmannen skal ha stukket fra stedet før politiet kom, men politiet fikk opplysninger om hvem han kunne være fra vitner på stedet. Han ble pågrepet i løpet av søndagen.

Ingen forvarsel

Johnny Wulfken er daglig leder på Tordenskjold pub og var til stede da den 27 år gamle bergenseren ble slått ned.

— Det skjedde helt plutselig. En mann gikk løs på en annen. Vi grep inn og skilte dem, men da hadde den ene allerede fått seg noen skikkelige slag, sier Wulfken.

Ambulanse ble tilkalt og den skadde fraktet bort fra stedet.

— Jeg aner ikke hvorfor dette skjedde. Vi fikk ingen forvarsel. Begge mennene var ukjente for meg, men bergenseren hadde visst vært innom oss en gang tidligere.

Jobber i Redningsselskapet

27-åringen var ansatt i Redningsselskapet, og var på et kurs ved selskapets øvingssenter i Stavern i forrige uke. Kurset skulle fortsette denne uken, og 27-åringen bodde på hotell i vestfoldbyen i frihelgen.

Dødsfallet har gått hardt inn på Hans Jakob Gaupen, fagansvarlig for kurset på Sjøredningsskolen.

— Vi er i sjokk og dyp sorg over tapet av en god kollega og en fremragende redningsmann og dyktig maskinist. Våre tanker går først og fremst til familie og venner, sier Gaupen.

Redningssjef Ronny Larsen ble søndag varslet om det som hadde skjedd.

— Det vi vet er at det er en av våre folk som har vært ute på byen på sin fritid, og som har blitt utsatt for en voldelig hendelse. Vi er i kontakt med representanter for de pårørende for å støtte opp så mye vi kan fra vår side, sier Larsen.