Klokken 00.47 natt til onsdag fikk politiet i Sør-Trøndelag melding om en utforkjøring ved Singsås i Midtre Gauldal kommune.

Hadde gått rundt

— Melder ser en person som går ut av en bil som har kjørt av veien, og det virker som han forsøker å gjemme seg når det kommer andre biler, fortalte operasjonsleder Jan Steindal i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Meldingene førte til at politiet sendte en patrulje til stedet. Der fant de en bil som hadde gått rundt, og som var kraftig skadet. Politiet valgte derfor å sende en hundepatrulje til stedet for å spore opp sjåføren.

— Med den forfatningen bilen var i, ville vi få tak i mannen. At han gikk fra bilen kunne for eksempel skyldes sjokk, og vi fryktet at han kunne være skadd, sa Steindal.

Siktet for promillekjøring

Mannen tok etter hvert kontakt med noen kamerater som er på laksefiske i området. 37-åringen skal ha vært en del av følget som var på fisketur.

Disse tok igjen kontakt med politiet og videreformidlet kontakt med mannen som kjørte utfor.

— Vi fikk tak i mannen, som nå er siktet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

Mannen hadde muligens også pådratt seg bruddskader i en skulder, og ble fremstilt for legesjekk. Han har forklart for politiet at han visste sånn høvelig hvor han var etter utforkjøringen, og at grunnen til at han forlot bilen var at han ønsket å ta seg tilbake til kameratene.

Føreren er i slutten av 30-årene og er hjemmehørende i Bergen.