Tre priser for beste studentarbeid ble delt ut. Tre ulike stoler ble premiert. Laget av tre studenter, alle fra møbeldesignstudiet ved Kunsthøgskolen i Bergen. De tre bergenserne ble gjort stas på da møbelbransjen møttes til årets store designmønstring .

Førsteprisen gikk til Geir Sætveit (27) for hans hvite «Shuttle», et brettet, polstret sitteskall med understell av rustfrie rør. Juryen mente stolen er enkel, tidsaktuell med et internasjonalt uttrykk og potensial for videreutvikling. Sætveit går første året på masterstudiet ved KiB.

Siv Lier Jahnsen (27) tok sølv med «Frøy», en stol i ask, heltre og heltrelaminat. Ønsket hennes var å lage et naturvennlig møbel med tidløst preg som ikke blir umoderne og klar for utskifting til neste år.

Tredjeprisvinner var Lars Tornøe (26) med en stablestol i skinn og rør, en ennå ikke helt ferdig stol med retropreg som er en del av en planlagt kolleksjon.

— Det betyr mye å få en pris som dette, kanskje baner den vei for oss til alt mulig, sier en veldig glad Geir Sætveit.

Alle tre håper at prisen kan være en døråpner. De ønsker alle kontakt med en produsent som vil satse på deres spesielle produkt og medvirke til videreutvikling og produksjon.

Professor Dave Vikøren ved Kunsthøgskolen sier han er stolt av de tre studentene sine.

— De har vært flinke og de har jobbet hardt i hele sommer med disse prosjektene sine. En pris som dette kan kanskje bidra til en første kontakt med møbelindustrien, og priser motiverer, ikke bare mottakerne, men også andre studenter som ser at det kan lønne seg å yte en ekstra innsats, sier Vikøren.

Rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo satt i juryen for årets studentpristildeling. Ingen av hans studenter nådde opp i konkurransen.

— Det var nok tilfeldig at bare våre studenter vant denne gangen, neste gang kan vinnerne like godt komme fra Oslo, mener Dave Vikøren.