Administrerende direktør Stig Willassen i Norwegian sier til NTB at selskapet trolig vil offentliggjøre torsdag at pengene nå er på plass.

— Det er en del styreforbehold knyttet til denne kapitalen som Norwegian nå er stilt i utsikt, så de nærmeste dagene vil vise hva som blir resultatet, sier Willassen til NTB.

Selskapet startet søndag middag sine norske innenriksruter. Den første uken blir det operert et litt redusert program i forhold til hva som opprinnelig var planlagt. Grunnen er forsinkelse i leveringen av fly. Dette betyr at Norwegian i inneværende uke kommer til å betjene Bergen, Trondheim og Tromsø fra Oslo, mens Stavanger kommer inn på rutenettet fra neste søndag. Fra da av blir ruteprogrammet som opprinnelig planlagt.

Norwegian er utviklet fra virksomheten i Norwegian Air Shuttle (NAS), som opererer mellom Vestlandsbyene på vegne av Braathens. Foreløpig vil det ifølge Willassen ikke skje noen sammensmelting av de to virksomhetene. Vestlandsrutene blir drevet med Fokker 50-maskiner som NAS-ruter fram til høsten 2003, da avtalen med Braathens går ut. Også ruten på Newcastle fortsetter som NAS-rute.

Nylig ble NAS tildelt konsesjon på kortbaneruter i Finnmark fra 1. april 2003 (Lakselv-Tromsø, Andenes-Tromsø og Andenes-Bodø). Willassen sier til NTB at også disse skal drives som NAS-ruter, og i forbindelse med konsesjonene vil NAS skaffe seg ytterligere to Fokker 50-maskiner.

(NTB)