HILDE HARBO

ANDREAS BAKKE FOSS

VIBEKE BUAN

– Hvis politiets etterforskning krever det, mener Shaher Abdulhak at sønnen bør reise tilbake til London og gi sin assistanse til politiet der, sier farens pressetalsmann David Wilson til Aftenposten.

Faren uttaler seg dermed stikk i strid med det rådet Farouk Abdulhak får fra sin advokat i Jemen, Mohammed al Bakwli. Han fraråder sin klient å dra til London.

21-åringen er etterlyst av Scotland Yard som vitne i forbindelse med drapet på Vik Magnussen. Politiet tror han sitter på viktig informasjon, og kan være en av de siste som så den norske 23-åringen i live.

Faren har gjort intense forsøk på å komme i kontakt med sin sønn, uten hell.

– Sønnen har ikke gitt livstegn fra seg, og faren har heller ikke kommet i kontakt med noen som vet hvor han befinner seg. Jeg tror faren er svært overrasket over at sønnens advokat hevder at ingen har bedt Farouk om å ta kontakt. Gjennom mediene har både faren og Metropolitan Police kommet med klare oppfordringer om at han melder seg.

– Har faren kontaktet sønnens advokat, som nå er den eneste kjente person som har kontakt med den etterlyste?

– Nei, og jeg vet heller ikke om han vil gjøre det. Faren har selv aldri brukt denne advokaten, men advokatens far har bistått faren i enkelte forretningssaker tidligere.

Far og sønn Abdulhak skal ha hatt lite kontakt med hverandre opp igjennom årene.

– Faren lever i Jemen, og reiser mye. Sønnen har bodd lenge i London. De lever to helt forskjellige liv, og faren vet lite om sønnens privatliv, sier Wilson.

BERGENS TIDENDE/AFTENPOSTEN