– Vi har overhodet ingen spor etter mannen, og oppfordrer alle som har bygninger i området fra tettstedet Solfjellsjøen til Glein om å sjekke hus og hytter. Det er i dette området mannen sist ble sett, sier lensmannen i Herøy og Dønna, Edvard Børø, til NTB.

Han legger ikke skjul på at politiet synes det er merkelig at letemannskapene ikke har funnet noen etterlatenskaper etter mannen, som blant annet var utstyrt med en selvspikket vandrestav og en plastpose med isfiskerutstyr.

– Heller ikke samtaler med familie og andre har gitt oss noen ledetråder. Vi holder alle muligheter åpne, sier lensmannen.

Forsvunnet før

Lensmannen bekrefter at mannen også tidligere har hatt «noen små forsvinningsnummer», men da bare en dag eller to, gjerne knyttet til «festligheter».

– Men da har han alltid varslet familien etter en kort stund, slik at det aldri har vært satt i gang søk. Vi ser ikke dette i sammenheng med det aktuelle søket. Denne gang er det annerledes, sier lensmannen til NTB.

Han opplyser at politiet nå er i gang med å kartlegge mannens bevegelser i påskehelgen og fram til han forsvant sporløst ved Skei mandag morgen. Håpet er at det kan gi en pekepinn.

Ingen respons

Fredag valgte politiet å gå ut med navn og bilde av den 54 år gamle Hans Einar Skimelid, som etter planen skulle ut på isfiske på Skeisvatnet på Dønna.

– Vi har ikke fått noen respons på etterlysningen, sier lensmann Børø.

Det var en drosjesjåfør som sist så mannen på Skei i Dønna kommune klokken 7.30 mandag morgen. Sjåføren hadde kjørt ham til Skeisvatnet, og det siste han observerte, var at mannen gikk til fots ned mot vannet.

– Etter det har vi ingen spor overhodet, sier lensmannen.

Lensmannen opplyser at letingen, som ble innstilt torsdag, er gjenopptatt og vil fortsette inntil videre.

Båtsøk

Letingen vil lørdag foregå som båtsøk i sjøen utenfor det området han sist ble sett, og på tilgrensende holmer og skjær.

Hvis mannen ikke blir funnet med det første, planlegger lensmannskontoret også å igangsette søk i et skogsområde sør for Skei, der han sist ble sett.

Hunder, helikoptre, dykkere og annet mannskap har vært satt inn i letingen siden mandag kveld. Det har også vært søkt fra helikopter med varmesøkende kamera.

Letemannskapene fryktet at det kunne være sprekker i isen, men den viste seg å være hel. Det er heller ikke funnet pilkehull i isen på vannet der mannen skulle fiske.