Mannen som søndag morgen ble funnet død på Skogly kafé i Folldal, hadde synlige skader og hadde mistet mye blod.

– Det var blodspor på stedet, og siden vi ikke kunne vite hvem de stammet fra, varslet vi omgående Kripos for å få teknisk assistanse, sier politiadvokat Jan Magne Lyngvær i Hedmark politidistrikt til NTB.

Kripos

Lyngvær som er påtaleansvarlig, leder etterforskningen i innledningsfasen. Han sier det er folk fra Hedmark politidistrikt som tar seg av den taktiske etterforskningen mens teknikere fra Kripos er ventet til Folldal søndag kveld.

– Foreløpig vet vi ikke hvem den døde er, vi vet ikke hvordan han døde og det er bare omstendighetene rundt selve funnet som gjør at vi behandler dødsfallet som mistenkelig, sier Lyngvær.

Konfirmasjon

Den døde ble funnet av kafeens daglige leder ved 10.30-tiden søndag formiddag. Hun varslet omgående politiet.

– Jeg og mannen min fant den døde da vi kom til kafeen søndag formiddag for å forberede en konfirmasjon, sier Anne Karin Randen til VG Nett. Hun sier de stengte kafeen klokken 19 kvelden før.

– Mannen må ha kommet seg inn senere på kvelden eller om natten, mener Anne Karin Randen. Hun forstår ikke hvordan mannen kan ha kommet seg inn, men vil ikke helt utelukke at de kan ha glemt å låse en dør lørdag kveld.

Skogly er en vanlig middagskafé som også benyttes til forskjellige private arrangementer.