– Det er for tiden 53 nordmenn i Elfenbenskysten, ambassadepersonell inkludert. De aller fleste befinner seg i og rundt hovedstaden Abidjan, og det skal stå bra til med samtlige. Vi oppfordrer dem til å holde seg innendørs inntil videre, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen i Utenriksdepartementet til NTB.

UD har foreløpig ikke sett grunn til å advare nordmenn mot å reise til det vestafrikanske landet.

– Det er vesentlig roligere i dag søndag enn det var i går. Samtidig er situasjonen i Elfenbenskysten veldig ustabil, og vi råder norske borgere til å utvise stor aktsomhet ved reiser til og opphold i Elfenbenskysten, sier Andersen.

Hun sier UD fortløpende vurderer om nye reiseråd skal utstedes.

Raseri mot franske styrker kokte over i Elfenbenskystens største by Abidjan lørdag kveld. Ungdomsgjenger ropte antifranske slagord, og plyndret og brente fire franske skoler.

Frankrike utplasserte soldater i Elfenbenskysten i fjor, etter å ha meklet fram en fredsavtale etter borgerkrigen som brøt ut i 2002.

Fredsavtalen er ikke blitt respektert, og de siste dagene har det vært en rekke kamphandlinger mellom regjeringshæren og opprørsbevegelsen Nye Krefter.