Ministeren viser til biskopens nekt av homovielse og mener saken gir grobunn for hat.

— Fører til hat

Kvarme forsøkte i forrige uke å stoppe et bryllup mellom to menn i Kampen kirke i Oslo. Storberget ble opprørt, og frykter at Kvarmes holdninger kan skape hatvold.

– Hat mot homofile er et stort problem. Alle har et ansvar for å ikke bygge opp under det. Kirken som er så tydelig og synlig har et særlig ansvar, sier justisministeren til Dagbladet.

Han frykter at fordommer mot homofile blir forsterket.

– I vår vedtok Stortinget straffeskjerpelser mot hatkriminalitet for å få bukt med hatvold. Når kirken stadig problematiserer homofile, må de ta ansvar for de fordommene som dyrkes. Hele debatten skaper fordommer, og hat og vold er et produkt av dette, sier Storberget.

- Rydd opp!

Han mener at kirken selv må ta tak i saken.

– Kirken må rydde opp. Her er det ikke Stortinget eller noen lovgiver som skal blande seg inn. Dette må kirken ordne opp i selv, sier Storberget.

Storberget mener det er viktig å si ifra nå før det er for sent å forebygge.

– Vi som er medlemmer av kirken må si at vi ikke finner oss i dette, og vi vil ikke ha det sånn. Nå må kirken åpne dørene for alle. Biskoper er mennesker de også, og nå må de se å skjerpe seg, sier han.

Kvarme forsvarer seg med å si at han som biskop forholder seg til kirkens ordninger, og han forventer at Storberget har respekt for dem.

_ Enig med justisministeren? Syng ut her._*

Holm, Morten
Falch, Knut
Scanpix