Selskapet varslet torsdag Oslo Børs om at det er i dialog med banker om en restruktureringspakke.

— Innholdet er foreløpig ikke klart, men det vil sannsynligvis innebære en emisjon, skriver Hurtigruten i børsmeldingen. Det er ikke fastsatt noe eventuelt emisjonsbeløp eller nærmere vilkår.

Store underskudd

— Dette arbeidet vil medføre at mange parter vil bli involvert. Denne meldingen sendes ut for å sikre at alle i markedet har denne samme informasjon, sier administrerende direktør Olav Fjell.

Hurtigruten har slitt med store underskudd, stor gjeld og galopperende drivstoffpriser. Selskapet la fram et halvårsresultat på minus 186 millioner kroner, mot 34 millioner i minus i samme periode i fjor.

Fikk 125 millioner

Nylig fikk Hurtigruten ASA en tilleggsbevilgning på 125 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet. I tillegg har selskapet solgt ferjer og hurtigbåter til Torghatten Trafikkselskap for 488 millioner kroner.

Hurtigruten, som foruten rederiet også omfatter hurtigbåt-, buss- og ferjevirksomhet, har hatt samlede tap de siste tre årene på over 800 millioner kroner, skriver E24. I løpet av året har aksjekursen falt fra 44,50 kroner til 7,20 kroner.