– Dette er en uhyre alvorlig sak. Vi vil forsikre oss om at barnet som døde torsdag, har fått den best mulige behandling, sier fylkeslege Petter Schou til VG.

Han har ingen indikasjoner på at det har skjedd noen feil i forbindelse med behandlingen av barnet, men mener det er viktig at noen utenfor sykehuset går grundig gjennom saken.

– I en kortfattet redegjørelse om saken fra Helse Øst heter det at barnet døde da det oppsto komplikasjoner som følge av syndromet han utviklet etter E.coli-smitten. Vi har bedt sykehuset redegjøre nøyaktig for hva disse komplikasjonene består i, sier Schou.

Gutten fra Oslo døde torsdag etter at han hadde ligget på sykehuset siden søndag. Han hadde hemolytisk-uremisk syndrom med svikt i nyrer og andre vitale organer. Etter flere dager i respirator måtte legene til slutt gi opp kampen for å redde fireåringen.

– Det kom komplikasjoner som vi ikke lenger klarte å være herre over. Det finnes ingen behandling når det har kommet så langt, sier avdelingsoverlege Jens B. Grøgaard ved Ullevål universitetssykehus.

Fredag opplyste Oslo politidistrikt at de ville undersøke saken for å finne ut om det er rimelig grunn til å avklare om det foreligger en straffbar handling. Rettsmedisinsk institutt gjennomførte fredag sakkyndig obduksjon.