Trondheim (NTB): Kripos vil trolig ha på plass to etterforskere allerede lørdag, skriver adressa.no.

– I etterforskningen har vi en svært bred tilnærming. I tillegg til ordinære vitneavhør har vi også kontaktet Kripos for bistand, sier politiinspektør Terje Lunde.

Innledende funn på brannstedet har antydet at brannen kan ha vært påsatt. Tre av eierne av utestedet Kanalsmuget, som ligger i et av husene som brant, har ifølge Dagens Næringsliv forbindelser til hvitvaskingssaken i Oslo og Brasil.

– Vi har hørt ryktene, men vi har en mer saklig tilnærming enn som så. Den koblingen står i alle fall ikke i fokus slik som etterforskningen står nå, sier Terje Lunde til adressa.no.

En av deleierne i selskapet Sir Alex, som eier 20 prosent av Kanalsmuget, sier til NTB at spekulasjonen rundt en eventuell forbindelse mellom brannen og mulige beviser i utestedets lokaler «bare er tull».

De tekniske undersøkelsene på branntomta ble forsinket etter at brannen blusset opp igjen natt til fredag. Brannteknikere var imidlertid fredag i gang med sitt arbeid. Politiet vil fortsette sitt tekniske og taktiske arbeid i helgen.