I fjor satte VG søkelyset på pengebruken til Frps stortingsgruppe de siste ti årene. Avisen avslørte at Carl I. Hagen og flere andre partitopper har tappet stortingsgruppens konto for flere hundre tusen kroner, penger som blant annet ble brukt til luksusreiser og turer for Frp-toppene og deres ektefeller.

Kontrollavdelingen ved Oslo ligningskontor er nå ferdig med gjennomgangen av regnskapene og rapporten er sendt til Frps sekretariat.

Kravet om innsyn i rapporten er massivt en drøy uke før kommunevalget. Høyres Inge Lønning, Venstre-leder Lars Sponheim, Senterpartiets Magnhild Meltveit Kleppa, KrFs Ola Lånke og SVs Olav Gunnar Ballo og finansminister Kristin Halvorsen krever alle at Frp offentliggjør den hemmelige rapporten. Stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) utelukker ikke at presidentskapet vil be om innsyn i rapporten.

Men til tross for massivt press fra de andre partiene på Stortinget, nekter Frp-leder Siv Jensen å informere velgerne om noe som helst fra rapporten.

– Det jeg kan si er at vi i ett år har samarbeidet og vært i løpende dialog med Oslo ligningskontor om denne saken. Det vil vi fortsette med inntil hele saken er ferdigbehandlet. Hvis det viser seg at tidligere stortingsgrupper har gjort noe galt, vil den nåværende stortingsgruppen rydde opp i det, sier Siv Jensen til VG.