• Kjell Magne Bondevik må vise forståelse for at vi er nødt til å rydde opp i Frp, ber Carl I. Hagen.

OLAV GARVIKolav.garvik@bt.no

Frp-lederen sier til Bergens Tidendes nettavis at han er ikke det minste bekymret for at uroen i partiet har gjort det vanskeligere å komme i regjeringsposisjon sammen med KrF og Høyre etter valget i høst.

– Situasjonen et halvt år før stortingsvalget er helt uinteressant. Det er selve valgresultatet som avgjør hvem som skal danne regjering når den tid kommer, sier han.

– Nødt til å rydde opp – Men Bondevik har selv uttalt at han er forskrekket over de metoder som er benyttet fra partiledelsens side?

– Da må han spørre seg om det kanskje er en grunn til å gjøre det vi har gjort! Han må vise for-ståelse for at vi i enkelte fylker har sett oss nødt til å rydde opp.

– Bør uroen og intrigene i Hordaland Frp få konsekvenser for noen, for eksempel i form av eksklusjoner?

– Jeg har ingen slike planer. Det får partiorganisasjonen i Hordaland selv finne ut, for jeg har ikke nok lokalkunnskap om det som er skjedd.

«Noen ubetydeligheter» – Har det ikke skjedd like graverende ting i Frp her vest som i Oslo?

– Ikke tilnærmelsesvis. Og man er ikke i nærheten i andre fylker heller. Husk at suspensjon og eksklusjon er aller siste utvei. I Oslo har vi i flere år hatt folk som mest av alt var opptatt av å skaffe seg selv og sine venner maktposisjoner. Når vi så griper fatt i noen ubetydeligheter, overskygger det alt annet.

Problembarn? – Er ikke Vidar Kleppe blitt et problembarn i partiet?

– Jeg gir meg ikke til å karakterisere partifeller på den måten. På et slikt spørsmål vil jeg selvsagt svare at han er ikke noe problem.

– Men du advarte dine partifeller i Vest-Agder mot å nominere ham?

– Det er ukorrekt. Jeg anbefalte bare en annen, sier Hagen.