Inga Sverdrup

Det er spesielt en Toyota Hiace og en Wolksvagen LT politiet mener kan knytte Christensen til ranet. Vitner skal ha sett personer laste bager mellom en hvit Toyota Hiace og en Mercedes i Sørmarka 4.februar 2004, to måneder før ranet. Christensen sa i sin forklaring i dag at han leide en hvit Toyota Hiace i Arendal mellom 2. og 3. februar. Bilen skal han ha brukt for å besøke en dame i Haugesund. Hun var imidlertidig ikke hjemme, og Christensen kjørte hjem igjen.

Dommer Bjørnestad: — Dette kan vel betegnes som en real bomtur?

Christensen: - Ja

Dommer: - Denne Toyotaen skal ha vært observert i Sømarka. Kjenner du til dette?

Christensen: - Nei

Dommer: - Kjenner du til Sørmarka?

Christensen: - Nei, ikke den gang

Dommer: - Og den bilen du leide. Du hadde hånd om den hele tiden, og lånte den aldri bort til noen, og har kun vært opp og ned hovedveien til Haugesund?

Christensen: - Ja

Senere er det en Wolksvagen LT som politiet mener knytter Christensen til ranet. Det er i denne bilen Christensen kjørte til Haugesund via Stavanger, sammen med Havnå søndagen før ranet. Denne bilen mener politiet sto parkert i Sørmarka der Havnå i går sa han sto og holdt vakt. Politiet mener også at bilen kan ha vært brukt som fluktbil.

Christensen forklarte i dag at han kjørte sammen med Havnå over Hunnedalen før han parkerte ved Hillevågsvannet for å sove. Ransdagen våknet han 7 om morgenen, gikk en liten tur og kjørte til skraphandelen på Hundvåg hvor han skulle hente rør. Ifølge Christensen var han der like før ni. Han kjørte så videre til Haugesund. I Arsvågen ble han stoppet og kontrollert i politisperring, men slapp forbi.