Nylig havnet over hundre belgiere på sykehus etter å ha drukket Coca-Cola. Sykdomsutbruddene har ført til at myndighetene i fire europeiske land har stanset salget av selskapets leskedrikker.

I går ble det forbudt å omsette Coca-Cola-produkter i Belgia og Luxembourg. I dag kom meldingen om at også franske hyller må tømmes for leskedrikkgigantens varer. I tillegg har Nederland stanset alt salg av Coca-Cola-produkter tappet i Belgia.

Ifølge informasjonssjef Øystein Bonvik i Coca-Cola Norge er Coca-Cola-produkter som selges gjennom ordinære kanaler i Norge ikke rammet av problemene.

— Ingen av våre produkter stammer fra Belgia. Derimot kan det finnes belgisk Coca-Cola i taxfreeutsalg, sier Bonvik til Nettavisen.

Hvert år smugles det store mengder Coca-Cola-produkter til Norge. Nettavisen har tidligere skrevet at en del av smuglercolaen stammer fra Belgia. Disse boksene er det ulovlig å selge i Norge.

Aksjemarkedet ser ut til å ha fått Coca-Cola i vrangstrupen etter sykdomstilfellene i Belgia. De siste dagene har selskapets aksjekurs sunket nesten 6 prosent på Wall Street, noe som er mye for et selskap av Coca-Colas størrelse.

NTB