• Jeg har hørt om folk som er blitt syke etter besøk på hamburgerbar, men aldri om noen som er blitt dårlige etter grilling, sier Lise Urhaug.

Av Anja Wendelborg Fremo

Hun satser på pølser på engangsgrillen, og sørger for så god hygiene som strandlivet tillater.

— Vi har kjølebag med minst fire kjøleelementer og våtservietter, sier hun. Hjemme er hun nøye med å vaske kniv og fjøl etter å ha skåret rått kjøtt.

— Vi passer på å holde maten kald, så går det bra, mener Brit Nordbø. Hun fyller grillen med pølser til barn og barnebarn.

— Jeg er aldri blitt syk, og har heller aldri hørt om noen som har fått problemer på grunn av maten, sier Nordbø og nyter sommerdagen i fulle drag sammen med familien.

<b>FULL GRILL:</b> Brit Nordbø serverer pølser til hele familien. Hun bekymrer seg lite for sommerbakterier. FOTO: SINDRE ELLINGSEN
SINDRE ELLINGSEN