Truslene og oppfordringene om å drepe politikere som er tilhengere av tilbaketrekkingen, har nådd et så høyt nivå at datteren til avdøde statsminister Yitzhak Rabin har advart mot et nytt attentat.

«Våkn opp før det er for sent. Hvis vi ikke gjør nok nå, kommer vi igjen til å være vitner til et grusomt drap på enda en statsminister,» skriver Dalia Rabin i et innlegg i avisa Yedioth Ahronoth.

Rabin ble drept i 1995 av en fanatisk, ultranasjonalistisk jøde som var imot fredsprosessen med palestinerne.

Barna trues

I den siste trusselen som er blitt kjent, mottok transportminister Meir Sheetrit brev som sa at hans kone og barn vil bli drept om han fortsetter å støtte tilbaketrekkingsplanen til statsminister Ariel Sharon.

«Du skal være til stede ved begravelsen til dine barn. Vi skal drepe både din hustru og deg,» heter det blant annet i et brev som Yedioth Ahronoth skrev om.

En politikilde sier til avisa at 84 topptjenestemenn og politikere nå har fått politibeskyttelse som følge av trusler.

En annen minister, Benjamin Ben-Eliezer, sier at han også har mottatt trusselbrev. Finansminister Benjamin Netanyahu ble nylig overfalt av jødiske bosettere da han var i et bryllup, og utdanningsminister Limor Livnat ble dyttet og skjelt ut da hun var til stede ved en minnestund.