NTB

Ifølge den spanske avisen El País har det spanske hoffet nå gått til det skritt å bekrefte at de to har vært venner i lengre tid. Talsmannen for hoffet har også avkreftet at det har vært noe brudd i "vennskapet", og at den norske modellen har bedt om tid for å tenke gjennom forholdet.

Det er vanlig at det fra offisielt hold blir brukt dempede ord for å omtale et kongelig forhold, så bekreftelsen ses i spansk presse på som den endelige innrømmelsen av at dette er et seriøst forhold. At Felipe ble sett sammen med Eva i bryllupet lørdag, ses på som enda et skritt nærmere en forlovelse.

Hoffet prøver å dempe spekulasjonene om en forlovelse ved å si at det er naturlig at to venner ses sammen og lar seg avbilde i et bryllup.

Bilde ses på som bevis Den spanske kronprinsen ble avbildet ved siden av Eva Sannum under bryllupet lørdag, og det førte til at flere spanske aviser stanset trykkingen for å få med seg bildet.

Den spanske avisen El Mundo konfronterte Felipe med bildet av de to dagen etter, og den spanske prinsen svarte: ý Det er jo normalt, det hadde vært rart om det ikke hadde dukket opp. Hun var jo invitert.

Avisen siterer ivrig Dagbladet på at de to ikke gjemte seg, og forteller at de observerte Felipe mens han så gjennom de norske avisenes bilder fra bryllupet.

Har møtt kongefamilien Den spanske pressen trekker også fram at Felipe dro til Oslo før det offisielle programmet startet, og at han ikke dro rett hjem igjen etter at bryllupet var over.

Avisen El País skriver at kongefamilien allerede kjenner Eva Sannum, og at hun hilste på dronning Sofia under OL i Sydney i fjor. Dronningen og Sannum lot seg ikke avbilde sammen under bryllupet.

Kronprins Felipe og Eva Sannum skal ifølge en gjest NTB har snakket med ikke gjort noen ting for å skjule sitt vennskap på slottsballet lørdag kveld. De danset sammen og hygget seg med felles venner, og innimellom slo de seg ned i en stille krok for seg selv.

Felipe skal ha holdt Evas veske mens paret så på at de nygifte kuttet bryllupskaken og danset brudevals.