Det var ventet at partileder Siv Jensen ville rydde opp og beklage uttalelsen hennes nestleder Per Sandberg havnet i hardt vær for i går.

— I går falt det en uheldig uttalelse i Stortinget. Det har Frp beklaget både skriftlig og muntlig, sa Siv Jensen under finansdebatten i Stortinget i dag.

I angrep

Hun fortsatt med å utdype hva som var utgangspunktet for at Per Sandberg kom til å uttale at «Ap har spilt offer» etter 22. juli.

— Utgangspunktet for gårsdagens svar var altså påstander om at det er en sammenheng mellom 22.juli, norsk asyl- og innvandringspolitikk og Frp. Og det er en kobling, president, som jeg tar avstand fra, og en påstand Frp ikke kan la stå uimotsagt, sa Jensen.

— Og jeg ser på dagbladet.no i dag at AUF-lederen nok en gang er ute og kommer med påstander om at når det kommer krenkende ytringer i dette samfunnet, ja, så er det Frps skyld. At det er vi i Frp som må ta ansvar for Breiviks holdninger. Det er Breivik og bare Breivik som må ta ansvar for Breiviks holdninger, sa Jensen.

- Burde tidd stille

Reaksjonene på Stortinget lot ikke vente på seg:

— Fremskrittspartiet er like dårlig på bistand som påbeklagelser. Og alle vet hva KrF mener om Frps bistandspolitikk, sier KrF-lederKnut Arild Hareide til bt.no om Siv Jensens unnskyldning til Ap etter terrorflausen iStortinget.

— Nei, dette var en dårlig beklagelse, og dette burde værtgjort på en annen måte, sier Hareide.

SVs profilerte sosialpolitiker, Karin Andersen, er rystet.

— Dette var verre enn ikke noe. Det skinner jo gjennom at Frpegentlig mener det Per Sandberg sa om ofre. Dette er noe av det mest skamfullejeg har vært med på så lenge jeg har sittet på Stortinget, sier Karin Andersen til bt.no.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun aksepterer Frps beklagelse siden også Arbeiderpartiet har gjort det.

Sandberg «ba ydmykt om unnskyldning»

Siv Jensen sier til aftenposten.no at Frps beklagelse er tydelig nok.

— Nå har vi beklaget dette i alle kanaler i mediene, vi har sendt en skriftlig beklagelse og jeg har gjentatt dette på talerstolen. Helga Pedersen kvitterte den ut på Aps vegne, og jeg synes det får være tydelig nok.

Helga Pedersen presiserer at Ap nå har akseptert unnskyldningen.

— Frp har siden i går beklaget i ulike former, noen med forbehold men noen klare nok til at vi vil akseptere dette og gå videre.

Samtidig understreket Pedersen at Siv Jensens påstand fra talerstolen, om at Ap gir Frp medansvar for terrorhandlingene 22.juli, ikke stemmer.

I etterkant av gårsdagens uttalelser i spørretimen var Sandberg selv raskt på banen og beklaget sin egen uttalelse, og ba om unnskyldning dersom uttalelsen ble oppfattet slik den ble.

Han presiserte at han ikke mener Ap har spilt etter offer etter terrorangrepene, men at han kun ønsket å advare mot nettop en slik oppførsel.