Abdulhak er siktet for drapet på Martine Vik Magnussen i London i fjor.

Frps Morten Høglund reiste spørsmålet under utenriksdebatten i Stortinget torsdag. Han ville vite hvilke muligheter Støre ser for en løsning på saken. Utenriksministeren understreket at hovedansvaret ligger hos britiske politimyndigheter, siden drapet ble begått i London.

Støtter britene

– Norge støtter aktivt opp om britenes arbeid, og jeg har tatt dette jevnlig opp med min britiske kollega. Målet er å få den mistenkte stilt for en britisk domstol, men utlevering er nå avslått av myndighetene i Jemen. Dette beklager vi sterkt, sier Støre.

Han la til at det heller ikke er noe alternativ å få Abdulhak stilt for retten i hjemlandet, siden en fellende dom etter all sannsynlighet ville ende med dødsstraff, noe Norge ikke kan medvirke til.

Bruker diplomatiet

– Vi jobber intenst via diplomatiske kanaler for å få løst denne saken sammen med britene, sier Støre.

Martine Vik Magnussen ble sist sett i live natt til 14. mars i fjor, da hun forlot nattklubben Maddox sammen med Abdulhak. De var begge studenter på Regent's Business School i London.

Abdulhak er siktet for å ha voldtatt og drept Magnussen før han dumpet henne delvis avkledd i et søppelrom i bygningen der han disponerte en leilighet.