Simulering av samleie uten klær på, slikking av rotter, kroppstårn med halvnakne mennesker, kleslenke og kosing med eldre medstudenter var blant ingrediensene i fadderopplegget for de nye studentene.

Tre av studentene fortalte i et intervju med NRK i detalj hvordan rebusløpet var lagt opp. Om lag 70 av de 108 nye studentene deltok på arrangementet på Domus Medica ved Universitetet i Oslo, og så godt som alle endte opp helt eller delvis nakne.

— Fadderuka på medisin skal være en positiv ramme rundt stiftingen av nye bekjentskap. Vi som faddere ser i ettertid at opplegget vi la opp til i år kan ha virket støtende, noe vi beklager på det sterkeste, skriver de fadderansvarlige i beklagelsen.

Særlig beklager de at noen av studentene måtte slikke en død rotte samt at en av fadderne oppfordret studentene til å kle av seg.

— Dette er hendelser vi som faddere tar kollektivt sterk avstand fra, og skriftlige beklagelser er blitt sendt til de berørte studenter. De ansvarlige faddere ble også fratatt alt ansvar umiddelbart etter at vi ble kjent med det inntrufne, skriver lederne for fadderopplegget i beklagelsen.