— I søket etter de to mennene oppsøkte vi en del adresser i området, og i en bolig påtraff vi begge to. Den ene ble pågrepet, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Den andre klarte å løpe unna, men ble kort tid etter pågrepet i en hage i området.

– Det var ikke noe dramatikk forbundet med pågripelsene, med unntak av at noen politibetjenter fikk seg en løpetur i vinterkulda, sier Aronsen.

Også en tredje person, beboeren i huset hvor politiet påtraff de to rømlingene, er pågrepet. Han er mistenkt for å ha gitt hjelp i forbindelse med rømningen.

Lettere skadd

De to fangene, 21 og 23 år gamle, overmannet i 18-tiden tirsdag to fengselsbetjenter i fengselsgangen, fratok dem nøklene, og stakk deretter av via luftegården.

Fengselsbetjentene ble påført lettere skader, og ble kjørt til legevakta for sjekk.

Politiet anså ikke rømlingene som farlige. De to mennene soner dommer for narkotika- og vinningsforbrytelser, og er tidligere kjent for voldsbruk og trusler, blant annet for vold mot en offentlig tjenestemann.

Store styrker

Alarmen gikk klokken 18.06, og Vestfold-politiet utkommanderte alt tilgjengelig mannskap i jakten. I søket etter de to mennene ble også politihelikoptre satt inn.

Sem fengsel ligger rett utenfor Tønsberg i Vestfold, ved E18. De to mennene så sitt snitt til å overmanne fengselsbetjentene i et friområde i fengselet.