HALLGEIR OFTEDALKristiansand

I duskregn spaserte retten, aktor, forsvarerne, bistandsadvokatene og de øvrige deltakerne i retten fra parkeringsplassen ved Svarttjønnveien før befaringen ble avsluttet på selve drapsstedet. Underveis passerte retten et blomsterbed fullpakket med blomster, kosedyr og levende lys.

Stoppet på bryggen Retten gjorde først et stopp på bryggen hvor de to jentene badet, og hvor Jan Helge Andersen har forklart at mener han så de to barna første gang.

Etter at retten hadde stått noen minutter på bryggen, gikk følget videre langs stien dit hvor Andersen sier at han og Viggo Kristiansen traff Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen. Medlemmene av retten gikk videre frem til stedet hvor jentene ble lokket opp i skogen.

Pressen ble holdt mange meter unna rettens medlemmer under befaringen og de stopp som ble gjort underveis. Flere sivilkledde og uniformerte politifolk deltok. Allerede før befaringen ga sorenskriver Jørn Ree beskjed om at det ikke var anledning til å gjøre lysopptak fra befaringen.

Skal orientere om funn På åstedet påviste etterforskere fra politiet de sentrale områder hvor overgrepene, og seinere drapene fant sted. Åstedet var avsperret med sperrebånd. Da retten kom til stedet ble det avsperrede området ytterligere utvidet.

Befaringen ble utelukkende gjennomført for at retten skulle danne seg et inntrykk av selve åstedet. Det ble ikke gitt informasjon om hva som ble funnet på åstedet og om de øvrige bevis som er samlet inn fra Baneheia.

Mandag skal åstedsgranskerne fra Kriminalpolitisentralen orientere retten om funn og tekniske bevis fra åstedet.

BLOMSTER OG KOSEDYR: Sorenskriver Jørn Ree først i følget under befaringen i Baneheia i Kristiansand i går. I forgrunnen et blomsterbed fullt av blomster, kosedyr og levende lys til minne om de avdøde jentene. (FOTO: TRYGVE SKRAMSTAD, FÆDRELANDSVENNEN)