Båten lå vei kai i Hundeidvik i Sykkylven da den begynte å ta inn van.

— Litt før klokken 21 fikk vi melding om at båten tok inn vann, og en drøy halvtime senere ble det meldt at båten hadde gått ned. Alle de 36 om bord fikk reddet seg på land, forteller operasjonsleder Arnfinn Valderhaug i Sunnmøre politidistrikt til Aftenposten.

Redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge sier de ikke kjenner identiteten til fartøyet, men vet at det dreier seg om en russisk fisketråler.

— Skipet har kantret, men jeg vet ikke hva som er årsaken eller om det kan knyttes til uværet i området, sier Viste til NTB. Han sier det ikke er meldt om personskader etter at det russiske skipet sank.

— Dette er nå en bergingsoperasjon, og både Kystverket og Sjøfartsdirektoratet er varslet, legger Viste til.

Det er kraftig uvær på Sunnmøre etter at uværet Dagmar gjorde landkjenning søndag kveld. Politiet oppfordrer folk til å holde seg unna for å unngå personskader i stormen.

— Det er meldt om et svært stort antall trær som faller over veiene og løse gjenstander som flyr gjennom luften, forteller operasjonsleder Arnfinn Valderhaug i medieloggen til Sunnmøre politidistrikt. Politet ber også om at publikum ikke ringer til politiet uten at det er strengt nødvendig. Dette for å sikre at folk som har viktige meldinger kommer gjennom.

Ved 20-tiden ble det målt orkan i kastene ved Ålesund lufthavn, Vigra. En times tid tidligere blåste det orkan, 42 meter i sekundet, ved Kråkenes fyr i Sogn og Fjordane. Det tilsvarer over 150 kilometer i timen. Grensen for orkan går ved 32 meter i sekundet.

— Mange steder vil stormen være blant de ti sterkeste i løpet av de siste 30 årene, melder Meteorologisk institutt. Flere skadet på Sunnmøre I Stordal på Sunnmøre fikk flere personer fått mindre personskader, da et tak eller en veranda blåste inn gjennom vinduet på et nabohus, skriver nrk.no.

I Kristiansund pågår det en leteaksjon etter en mann som var på tur da han selv ringte familien og fortalte at leter politiet og AMK etter en mann i turområdet Kvernberget i Kristiansund, melder også nrk.no.