– Det er noen folk man ikke skal sende på direkten, sier Sørbø til fagbladet Journalisten etter at Marianne Aulie direkte på radio mandag navnga og anklaget to kjente kulturpersonligheter for voldtektsforsøk for 14 år siden.

– Vi har for eksempel brukt Steinar Bastesen mye i Her og nå, men etter den opptredenen han hadde på årsmøtet i Kystpartiet for to uker siden, vil ikke jeg sende Bastesen direkte nå. Det er slike vurderinger vi må gjøre, sier Sørbø.

Steinar Bastesen reagerer kraftig på Sørbøs utspill.

– Når Kari Sørbø boikotter meg, tar hun stilling til det som blir skrevet i avisene av motparten, som er diktatorisk, sier Bastesen til NA24.no.

Han peker på at det han sa til Helgeland Arbeiderblad etter Kystpartiets årsmøte ikke ble riktig gjengitt. I avisen sier Bastesen at partiet han stiftet er blitt et parti for «læstadianere, samer og svindlere».

Bastesen understreker at han sa «kriminelle» og ikke «svindlere», og at han ikke mente Kystpartiet hadde blitt et slikt parti, men at de var på full fart dit hen.

– Når Kari Sørbø karakteriserer min opptreden på årsmøtet i Kystpartiet i Bodø, så karakteriserer hun oppslag i mediene. Hun karakteriserer ikke meg. Jeg gjorde ingen ting annet enn å kritisere og fortelle sannheten. Jeg forbrøt meg ikke mot forretningsreglene eller noe annet. Det eneste jeg gjorde var å si sannheten, og komme med litt kritikk på en høvisk måte. Men det tåltes ikke, og da har man diktatur, sier Steinar Bastesen til NA24.