Politiet fikk melding om en savnet basehopper klokken 13.13 mandag. Hovedredningssentralen sendte da ut et helikopter fra Ørland Hovedflystasjon, og en større redningsaksjon ble satt i gang.

Basehopperen skal ha hoppet ut fra Hårstadnebba, et fjell like sør for Sunndalsøra i Møre og Romsdal, skriver aftenposten.no.

Hang fast i fjellvegg

Like etter klokken 18 opplyste Hovedredningssentralen i Sør-Norge opplyse at basehopperen er omkommet.

— Han er hentet ut og vi har fått bekreftet at han har omkommet, opplyser redningsleder Siv Namork til Adressa.no.

Ved 14.50-tiden mandag ble basehopperen observert. Vedkommende hang i en fjellvegg. Tilstanden var da ukjent, og Hovedredningssentralen hentet klatrere fra Romsdal Fjellredningsgruppe som skulle bistå med å hente basehopperen ut.

— Vi er nå i gang med å varlse pårørende, sier operasjonsleder Finn Tore Pettersen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, som bekrefter at det dreier seg om en utenlandsk statsborger.

Det er uklart hvorvidt mannen har dødd momentant.

Krevende sted for basehopping

Aslak Aastorp er kjentmann i området og beskriver Hårstadnebba som et veldig krevende fjell for basehopping.

— Det er et veldig kjent hoppefjell på cirka 1600 meter. Det er ingen nybegynnerplass, men krevende fordi det ikke er helt loddrett. Det har vært en ulykke der før også, i 2002, da en mann fra Molde omkom. Det er mange basehoppere som hopper fra Hårstadnebba. Men basehopperne har blitt flinkere og flinkere. De er stort sett svært dyktige de som hopper der. De som har vingedrakt kan fly ut i dalen slik at de kan få et veldig lang fritt fall, sier Aastorp.

Det har vært to dødsulykker i området de siste ti årene. I 2002 døde en mann fra Molde, da han ble liggende på en fjellhylle 600 meter over havet. I 2007 omkom en australier etter et basehopp fra nabotoppen, Langgrabb-piken.