Barneministeren kritiserer barnevernet

Barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV) kommer med sterk kritikk av barnevernet og vil diskutere med regjeringskollegaer hvordan organet kan styrkes.

For lite samarbeid, dårlig ledelse og mangelfull kompetanse til å høre og snakke med barn, ressursmangel og for få stillinger er sentrale stikkord som Thorkildsen trekker frem.

- Samhandlingen mellom ulike etater som eksempelvis helse- og barnevernssektoren, svikter noen ganger fatalt, sier Thorkildsen til TV 2.

Hun mener mye er blitt utrettet de siste årene, men tegner et dystert bilde av dagens barnevern.

- Det er en lang vei å gå før alle barn får oppfylt sine rettigheter, sier statsråden.

Hun vil ha flere stillinger i barnevernet, bedre organisering, og hun vil styrke barnas rettigheter til å bli hørt og medvirke.

- Det har skjedd veldig mye på 20-30 år i synet på barn, holdninger og å se på barn som selvstendige rettsubjekter med egne rettigheter og egen verdi som ikke bare kan sees på som familiens eiendom, sier Thorkildsen.

Som øverste sjef for barnevernet vil hun nå derfor se nærmere på saken sammen med sine statsrådskolleger i Justisdepartementet, Kommunaldepartementet og Helsedepartementet.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Innenriks

Bilder

STATSRÅD: Inga Marte Thorkildsen (SV). FOTO: SCANPIX