Barneministeren kritiserer barnevernet

Barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV) kommer med sterk kritikk av barnevernet og vil diskutere med regjeringskollegaer hvordan organet kan styrkes.

For lite samarbeid, dårlig ledelse og mangelfull kompetanse til å høre og snakke med barn, ressursmangel og for få stillinger er sentrale stikkord som Thorkildsen trekker frem.

- Samhandlingen mellom ulike etater som eksempelvis helse- og barnevernssektoren, svikter noen ganger fatalt, sier Thorkildsen til TV 2.

Hun mener mye er blitt utrettet de siste årene, men tegner et dystert bilde av dagens barnevern.

- Det er en lang vei å gå før alle barn får oppfylt sine rettigheter, sier statsråden.

Hun vil ha flere stillinger i barnevernet, bedre organisering, og hun vil styrke barnas rettigheter til å bli hørt og medvirke.

- Det har skjedd veldig mye på 20-30 år i synet på barn, holdninger og å se på barn som selvstendige rettsubjekter med egne rettigheter og egen verdi som ikke bare kan sees på som familiens eiendom, sier Thorkildsen.

Som øverste sjef for barnevernet vil hun nå derfor se nærmere på saken sammen med sine statsrådskolleger i Justisdepartementet, Kommunaldepartementet og Helsedepartementet.

Siste fra Innenriks

o Vegvesenet: - Påskekøene glimrer med sitt fravær

Søndagens hjemfart har ikke ført til de trafikkproblemene Vegvesenet fryktet. Godt vær fører til at mange trolig venter med å kjøre hjem.

o Jente hardt skadd i akeulykke

En jente var bevisstløs og er fløyet til Ullevål.

o Mann hardt skadd
etter eksplosjon

Sendt til sykehus etter ulykke i Evje.

o To til sykehus med stikkskader i Trondheim

Både offer og gjerningsmann ble sendt til St. Olavs hospital med stikkskader etter en voldsepisode i Trondheim. Den antatte gjerningsmannen skal være kritisk skadd, ifølge politiet.

o Kvinne omkom i utforkjøring i Mo i Rana

En kvinne i midten av 20-årene omkom i en utforkjøring i Mo i Rana søndag morgen.

o 19 skiløpere hentet ut fra bre på Svalbard

To helikoptre har hentet ut alle de 19 skiløpere fra Akademikarbreen på Svalbard. De hadde bedt om å bli evakuert på grunn av kraftig uvær.

Bilder

STATSRÅD: Inga Marte Thorkildsen (SV). FOTO: SCANPIX