Møtet med skoleelevene skjedde i regi av Redd Barna, og det er niende gang at norske barn får møte fredsprisvinnere på denne måten.

Etter en halv times Redd Barna-show der ungene blant annet fikk møte damen som, ifølge show— og jubelleder Stian Barsnes Simonsen, kjemper for rettferdighet døgnet rundt, generalsekretær Gro Brækken, ankom fredsprisvinneren. Han ble straks plassert i en sofa sammen med skoleelevene Caroline Eikrem og Even Thamdrup fra Borgtun skole i Tromsø, som hadde fått jobben med å stille fredsprisvinneren spørsmål.

Ikke vært fattig

– Har du noen gang vært fattig, spurte blant annet de to elevene på feilfritt engelsk., selv om det var meningen at spørsmålene skulle stilles på norsk og så oversettes til engelsk og tilbake igjen av Barsnes Simonsen.

– Nei, ikke helt fattig, svarte Yunus og forklarte at han kom fra middelklassen i Bangladesh.

Han hadde heller ikke jobbet da han var liten, men gikk på skolen i likhet med sine sju brødre og to søstre, en opplysning som kanskje vekket forundring hos skoleungene etter all fattigdomspraten og fattigdomsshowet de på forhånd var blitt presentert for av Redd Barna.

Gratis fly og tog

Kronprinsesse Mette-Marit var også til stede under forestillingen i Christiania Teater samme med Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen.

De 150 av de 400 skoleelevene som ikke er fra Oslo, er blitt fløyet og toget gratis til Oslo av SAS Braathens og NSB. Skoleelevene utenbys fra kom på lørdag, og sammen med sine skolefrender fra Oslo kunne de reise gratis med Oslo Sporveier hele fredsprishelga