En time etter at politiet fikk melding om et ransforsøk utenfor Sandnes sparebank, kom meldingen om ran i SR-Bank i Stavanger sentrum.

Beskrivelsen av gjerningspersonen er identisk i de to sakene, og politiet antar dermed at gjerningsmannen er den samme, skriver Stavanger Aftenblad.

Like etter ranet i Stavanger sendte politiet ut en etterlysning av en mann på rundt 30 år, med kraftig ansikt, lys hud og kort, blondt hår. Han hadde sort MC-dress og sort hjelm. De etterlyser også en hvit Fiat Dobló, en liten kassebil.

Ukjent utbytte

Politiet søker nå etter den etterlyste mannen i Stavanger-området.

- Klokken 10.36 ble det begått et ran av vårt kontor i Stavanger sentrum. Heldigvis er verken kunder eller ansatte blitt skadd, sier direktør Thor Christian Haugland i SR-Bank til NRK.

Det er ikke kjent hvor mye raneren fikk med seg fra banken.

En drøy time tidligere, litt over klokken 9.30, ble en maskert og væpnet person observert utenfor Sandnes sparebank i Sandnes sentrum, og en vekter utenfor banken ble truet med våpen, melder Rogaland politidistrikt.

Ingen skadet

Øyenvitner sier til Stavanger Aftenblad at de så en svartkledd mann rane en verditransport utenfor banken, men politiet melder at raneren ikke fikk med seg noe utbytte i Sandnes og at ingen ble skadet i hendelsen.

I etterkant av ransforsøket pågrep politiet to menn på et pensjonat i Sandnes sentrum, men begge to ble sluppet fri etter kort tid, opplyser avisen.