Bankfillialen på Mariero ble tirsdag formiddag ranet av en mann som skal ha vist frem en pistollignende gjenstand, skriver Aftenbladet.

BLE RANET: Ranet skjedde i SR-banks filial på Mariero utenfor Stavanger sentrum.
JON INGEMUNDSEN

Mannen forsvant ifølge vitner til fots i retning Hillevåg.Klokken 12.30 melder politiet på Twitter at en person er pågrepet og mistenkt for ranet.

Et vitne til ranet forteller dette til Aftenbladet:

— Mannen sto med ryggen til meg, og snakket med noen i skranken. Etter en stund forlot han lokalet, og da mistet han en pistollignende gjenstand i gulvet. På vei ut sa han «Takk for meg». Jeg vet ikke om han fikk med seg noe.

Noen veier i området er nå sperret på grunn av ranet.

— Vi ble varslet om ranet klokken 11.31. Da ble det registrert en person med en hettelignende sak over hodet. Vedkommende hadde en pistollignende gjenstand med seg. Det ble satt i verk de tiltak som skal iverksettes. Heldigvis ble ingen ansatte eller kunder skadet. Raneren forlot relativt kort tid etterpå stedet, sier Thor-Christian Haugland, konserndirektør kommunikasjon i Sparebank 1 SR-Bank.

- Hva fikk raneren med seg?

— Det har vi ikke oversikt over. Nå følger vi opp ansatte og kunder i lokalet.

- Ble ansatte eller kunder truet?

— Det kjenner jeg foreløpig ikke til. Politiet har overtatt resten av saken. Jeg har ikke endelig oversikt over det endelige antallet i lokalet, sier han.

— Heldigvis hører dette med til sjeldenhetene. Et ran er en svært ubehagelig situasjon for de berørte. Vi har svært lite kontanter tilgjengelig. Det er svært lite poeng i å forsøke seg på et slikt ran i et bankkontor i dag, sier Haugland.