Bybussene i Trondheim kjøres av selskapet Team Trafikk (TT). Det er første gang busselskapet tilbyr rabatt av denne typen, skriver Adresseavisen.

Bakgrunnen er at 330 ansatte i Fokus Bank må skifte arbeidssted, fra utkanten av byen til et nytt finanshus i sentrum. Der får de ikke lenger tilgang til parkeringsplasser, slik de har vært vant til.

– Dermed skjønte vi at flyttingen kunne bli et effektivt miljøprosjekt, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank.

En rundspørring har vist at åtte av ti bankansatte vil sette igjen bilen når de skal på jobb. I praksis betyr det at de ansatte hver dag vil kjøre 5000 kilometer mindre med privatbil. Det tilsvarer ti turer Trondheim-Oslo.

TTs direktør Arne Nymo sier busselskapet grep fatt i saken som et bevisst tiltak for miljøet. Han utelukker ikke at andre bedrifter vil få tilsvarende tilbud.

Avtalen innebærer i første omgang at de bankansatte får kjøre buss resten av året for 1100 kroner, mens et ordinært kort for samme periode vil være 1700 kroner.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik berømmer banken for å være miljøbevisst.

– Det gjelder å få færre til å bruke privatbil til Midtbyen, sier han.