— Den versjonen Stockholm-politiet kommer med i dag, der de innrømmer at det har forekommet en biljakt, er svært lik den Økokrim ga meg mandag ettermiddag, sa Aas til NTB tirsdag kveld.

Han skjønner ikke hvorfor svensk politi ikke innrømmet at det hadde foregått en biljakt med en gang.

— De må jo ha hatt rapporter om biljakten siden Økokrim visste om den allerede mandag ettermiddag. Her er det noe som ikke stemmer, sier Aas.

Via Økokrim vil han onsdag sende brev til Det svenske spesialorganet for politisaker (CU), der han ber om at omstendighetene rundt Bachs død etterforskes.

Knapp informasjon

Informasjonsansvarlig ved Västerort politidistrikt, Diana Sundin, begrunner den knappe og feilaktige informasjonen politiet serverte mediene mandag ettermiddag og kveld med at det tok tid før hun fikk lest rapportene fra politimennene på ulykkesstedet.

— Jeg fikk informasjon om hva som skulle ut til pressen, og den informasjonen var knapp. Først senere fikk jeg tilgang til rapporter som var skrevet av politimennene som hadde vært på ulykkesstedet. Vi går ut med den informasjonen vi til enhver tid har, sier Sundin.

Aas er kritisk til Sundins måte å informere på.

— Hvis det stemmer at politiet ikke visste mer enn de gjorde, burde de latt være å informere til de hadde fått mer detaljerte opplysninger, sier Aas.

På en pressekonferanse tirsdag innrømmet Sundin at det før Bachs dødsfall hadde foregått en biljakt. Hun sier Bach kjørte ned i grøfta for å komme seg unna politiet, at han deretter krasjet i et tre og ble påkjørt bakfra av en av politibilene som forfulgte ham. Dette samsvarer bedre med vitneobservasjoner enn politiets opprinnelige versjon, der det kun var snakk om spaning i rolig tempo.

Sundin mente tirsdag at politiet ikke har opptrådt feil under forsøket på å pågripe Bach.

Obduksjonsrapport

Den foreløpige obduksjonsrapporten, tekniske undersøkelser av bilen og analysen av revolveren Bach brukte skal være klare i løpet av onsdag.

— Disse analysene vil kunne angi detaljer rundt selvmordet, og gi et svært godt bilde av hva som hendte før Bach begikk selvmord, sier Sundin.

Hun sier at etterforskningen snart er avsluttet.

— Hvis disse rapportene blir ferdig onsdag, kan vi regne etterforskningen som avsluttet, sier Sundin.

Til tross for at flere vitner har fortalt forskjellige medier hva de har hørt i forbindelse med biljakten og avkjøringen, sier Sundin at bare to vitner har meldt seg for politiet. Vitnene har kun hørt hva som skjedde, ingen så det med egne øyne.

Politiet har ransaket huset der Bach bodde i Ekerö, men Sundin kan ikke si noe om hva som ble funnet.

<b>Tilbakeviser kritikk</b>: Pressetalskvinne Diana Sundin i Västerort-politiet sier at politiet ikke opptrådte feil under forsøket på å pågripe Ole Christian Bach. <br/>FOTO: CLAUS GERTSEN/SCANPIX
<b>Spektsik:</b> Advokat Arne Gunnar Aas mener det må være noe som ikke stemmer ettersom svensk politi først tirsdag kom med de samme opplysningene Økokrim hadde mandag kveld.<br/>FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX