Klinisk ernæringsfysiolog Christine Henriksen står bak avhandlingen utført ved det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo. Hun undersøkte behovet for vitaminene A, D, E og K, samt omega 3-fettsyrer hos svært premature barn (fødselsvekt på mindre enn 1.000 gram).

Et hovedfunn i avhandlingen er at mange av barna hadde for lite vitamin A da de forlot sykehuset, skriver Nationen.

Et annet funn i avhandlingen er at tilskudd av fettsyrene omega 3 og omega 6 i de første levemånedene hadde positiv innvirkning på barnas intelligens.

Ved seksmånedersalderen fant man at barn som hadde fått fettsyretilskuddene, var klart bedre enn kontrollgruppen på problemløsning ved en standardisert utviklingstest. Dessuten gjorde barn som fikk tilskuddet det bedre på en nevropsykologisk test, som gikk ut på å gjenkjenne bilder.

Undersøkelsen ble utført i samarbeid med fire sykehus, samt psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.