Kvinnen vil bli fremstilt for fengsling mandag.

Ifølge politiet er grunnlaget for fengslingsbegjæringen faren for bevisforspillelse, og de er derfor tilbakeholdne med opplysninger.

Bakgrunnen for siktelsen er at barnevern og helsepersonell innga en bekymringsmelding til politiet om mulige straffbare forhold etter flere innleggelser av barna ved en rekke sykehus på Østlandet.

Beredskapshjem

Gutten som skal ha blitt forsøkt drept, hadde ved innleggelsene alvorlige anfall og akutt pustebesvær. Han ble etter hvert tatt hånd om av barnevernet og plassert i et beredskapshjem.

Barnet som kvinnen er siktet for å ha drept, ble født i 2004. Grunnlaget for siktelsen er også flere innleggelser med de samme symptomene som det andre barnet. Gutten døde på Ullevål universitetssykehus våren 2005.

Henlagt

I forbindelse med at gutten døde på sykehuset, ble det opprettet en undersøkelsessak og barnet ble obdusert. Ifølge en pressemelding fra politiet tilsa obduksjonen ikke videre etterforskning og det var heller ingen andre opplysninger som tilsa etterforskning. Derfor ble saken henlagt.

Saken ble gjenopptatt i høst etter at det kom fram nye opplysninger. Hedmark politidistrikt har hatt bistand fra Kripos i etterforskningen. Mye av etterforskningen har så langt bestått i en rekke avhør av helsepersonell og gjennomgang av pasientjournaler. Det er også startet kriminaltekniske undersøkelser i kvinnens bolig.

PRESSEKONFERANSE: Lensmann Thor Haugen og politiadvokat Barbro Marie Røkenes under pressekonferansen i Brumunddal fredag etter at en ung mor fra Ringsaker var blitt siktet for å ha drept ett av sine barn og for å ha forsøkt å drepe et annet.
Åserud, Lise