Det snødde tett under lagmannsrettens befaring torsdag formiddag. Med cirka 10-20 centimeter nysnø mente advokat Tore Hilding Pettersen at befaringen ikke skulle gjennomføres på grunn av begrenset verdi for retten. Men lagmannsretten avviste kravet fra Kristiansens forsvarer. Befaringen startet dermed bare noen minutter etter skjema.

Advokat Ben Fegran sier at selv om det kunne vært ønskelig med andre forhold under befaringen har lagmannsretten fått et inntrykk av Baneheia og åstedet.

— Det er det viktigste, sier Fegran, forsvarer for Jan Helge Andersen. Fegran legger til at det bare for eksempel i forbindelse med rettslige skjønn er påkrevd med bar mark. Pettersen antydet at det kunne bli åstedsbefaring når snøen har forsvunnet.

Kristiansens forsvarer har også krevd utsettelse av saken dersom det skulle komme nye bevis i saken, for eksempel resultater av de undersøkelser som gjøres i Irland av lakkbokser fra buen til Viggo Kristiansen. Som kjent er det funnet noe som kan være løsemidler på kroppen til de to drepte jentene.

Befaringen for lagmannsretten startet like før klokken 10.30 og varte til klokken 12. Da hadde retten gått den løypen som Jan Helge Andersen har forklart at han og Viggo Kristiansen gikk drapsdagen.

I tett snødrev trasket retten på store og små stier. Først fikk retten se utkikkspunktet hvor Andersen har forklart at de to tiltalte så småjentene bade. Deretter gikk retten langs 3. Stampe til det stedet jentene ble truffet da de var på vei hjem. Følget på vel 20 personer vandret deretter opp mot åstedet hvor jentene ble voldtatt og drept. Her ga politiavdelingssjef Asbjørn Hansen en orientering basert på den forklaring han selv ga i lagmannsretten onsdag om rekonstruksjonen.

Politiavdelingssjef Geir Hansen fra Kristiansand politistasjon var også med på befaringen og ga lagmannsretten informasjon underveis.

Området rundt åstedet var avsperret av politiet, slik at retten - uten pressen til stede - kunne bli orientert om forskjellige detaljer. Uniformert politi fulgte retten foran og bak, og de 20-30 journalistene og fotografene ble holdt på behørig avstand.

I tett snødrev trasket retten på store og små stier.
FOTO: HALLGEIR OFTEDAL