Gutten er tatt hånd om av dansk politi, og han har det bra, opplyser politiadjutant Kjell Sigve Haugland i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

–Funnet av Awara Rzgar Abdulla ble gjort i forbindelse med et avhør av en person i Danmark foretatt av dansk politi, sier Haugland. Han kan ikke si noe om gutten ble funnet hos slektninger eller andre kjente.

Guttens onkel, som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring, ble mandag kveld løslatt av politiet mot meldeplikt. Mannen har sittet i avhør på politistasjonen i Ålesund siden mandag morgen, og det var han som kom med opplysninger til politiet om at Awara Rzgar Abdullah befant seg i Danmark.

Awara Rzgar Abdullah ble meldt savnet fredag kveld etter at han fredag morgen angivelig skulle ha gått for å handle i butikken på Larsnes i Sande kommune på Sunnmøre. Det ble satt i gang storstilt leting etter gutten, uten resultat. Søndag ble det klart at de som hevdet å være hans foreldre, som viste seg å være guttens tante og onkel, hadde forklart seg falskt. Gutten hadde en uke tidligere reist med buss fra Larsnes til Oslo. Derfra skal han ha reist videre til Danmark.

NTB