— Jeg er fortsatt sterk tilhenger av Arbeiderpartiet. Behovet for et sterkt Ap er ikke blitt mindre. Både nasjonalt og internasjonalt er det behov for sterke fellesskapsløsninger, sier Faremo i et intervju med Dagbladet.

Hun synes det er hyggelig at Nordland Arbeiderparti har lansert henne som nestleder, men har foreløpig ikke gjort seg så mange tanker om det.

— For et samfunnsengasjert menneske i sin beste alder er det for tidlig å si "Aldri mer politikk", sier hun.

Støtter Jens

Faremo har aldri lagt skjul på at hun støtter Jens Stoltenberg fremfor Thorbjørn Jagland.

— Jeg har opplevd Jens som utrolig lojal og med et sterkt ønske om å tjene partiet, sier hun om Jens Stoltenbergs håndtering av Jaglands oppgjør med ukulturen på landsstyremøtet.

Faremo (47) som i dag er konserndirektør i Storebrand, fikk i 1996 sparken av daværende statsminister Jagland på grunn av behandlingen av Furre-saken mens hun var justisminister.

Nå kan hun være på vei tilbake til politikken, mens hennes banemann Jagland er på vei ut av Arbeiderpartiets ledelse.

Uoppgjort med Jagland

Faremo trakk seg ut av rikspolitikken på grunn av det uoppgjorte med Jagland.

— Jeg ble avsatt som statsråd og trakk meg frivillig fra nominasjonsprosessen, sier Faremo til avisen.

Hun har ikke snakket med Jagland om saken siden det skjedde for seks år siden, og synes det er helt uakseptabelt. Hun har gjort flere forsøk på å få til en samtale, men har ikke lykkes.

Hun var olje- og energiminister da hun ble innkalt til Statsministerens kontor etter en dag i Stortinget. Der fikk hun sparken. Etter møtet har hun grublet på mange ubesvarte spørsmål.

Grete Faremo er dypt engasjert i at Arbeiderpartiet skal lykkes. Hun er sikker på at Ap har langt bedre sjanser nå som lederstriden er over.

(NTB)

-LOJAL: - Jeg har opplevd Jens som utrolig lojal og med et sterkt ønske om å tjene partiet, sier Grete Faremo om Jens Stoltenberg.
Scanpix