Mannen ble funnet død i havnebassenget i den danske byen onsdag morgen. Ifølge dansk TV 2 var det den 27 år gamle etiopieren som er siktet for å ha tatt livet av sin 19 år gamle kone på Anker studenthjem forrige uke som er funnet.

– Vi fant liket av en mann i havna klokken 7.15 i dag tidlig. Han har ikke noen papirer på seg, men han hadde noen norske mynter på seg og noen nøkler som viser seg å være tilknyttet en studentbolig i Oslo, sier visepolitiinspektør Torben Jensen i Frederikshavn til Nettavisen.

Ifølge politiet i Nord-Jylland er det ikke noe som tyder på at mannen har vært utsatt for noe kriminelt. De vet ikke hvor lenge han har ligget i vannet. Norsk politi skal ha bedt om å få liket utlevert slik at obduksjonen kan foregå i Norge.

Kontakt med dansk politi

Oslo politidistrikt kan foreløpig ikke si om det er 27-åringen som er funnet, men opplyser at de er kontaktet av dansk politi.

– Vi kan ikke bekrefte at dette er personen som er siktet i drapssak i Oslo, men håper å kunne gå ut med flere opplysninger i saken torsdag, skriver politiet i en pressemelding.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier til VG Nett at de avventer en sikker identifikasjon før de sier noe mer.

– Vi jobber nå tett med dansk politi for å identifisere liket. Jeg kan ikke spekulere på om dette er den ettersøkte mannen. Han har nære venner i Norge, og vi ønsker ikke at pårørende skal få lese om dette i mediene, sier Rohde.

Tok ferja

27-åringen har vært etterlyst siden 23. juni da hans kone ble funnet drept på studenthybelen. Mannen var siktet for forsettlig drap. Politiet har jobbet ut ifra en teori om at mannen forlot Norge kort tid etter drapet.

– Nå er vi rimelig sikre på at ektemannen gikk om bord i Stena Saga søndag kveld. Ferja gikk fra Oslo til Frederikshavn klokken 19.30, sa Hanne Kristin Rohde til NTB onsdag forrige uke.

Den 19 år gamle kvinnen var elev ved en videregående skole i Oslo. Hun har bodd i Norge siden 2000, og var norsk statsborger. Ektemannen flyttet til Norge i 2004.