— Hun sa takk, strålte 3 1/2 år gamle Kisan etter at dronningen hadde fått den røde rosen han hadde passet på i halvannen time. Søsteren Thurga (6) var litt overveldet og fortumlet etter å ha håndhilst høytidelig på kongen.

Fint Søskenparet fra Sri Lanka ville så gjerne gi en rose til kongeparet, noe som er vanskelig når man ikke er en del av det offisielle programmet. De hadde egentlig fått beskjed om at det ikke var tid. Men få minutter før kongeparet skulle forlate kongeboligen Ledaal i Stavanger, fikk de kontrabeskjed.

— Det var fint, var Thurgas korte kommentar til NTB.

Avskjed Det siste punktet på det fire dagers programmet for kongeparet i Rogaland var et besøk til den nyoppussede 200 år gamle kongeboligen Ledaal i Stavanger. Kongeparet har tatt seg litt ekstra tid til å hilse på mange av innbyggerne i de ti kommunene de har besøkt, til tross for et svært stramt program.

Og kongeparet skuffet heller ikke Stavanger-befolkningen. En kort stund vinket dronningen og kongen fra balkongen på den nyrestaurerte bygningen, og ble møtt med samme jubel og hurrarop som har fulgt dem gjennom Jæren, Ryfylke og helt ut til Kvitsøy. Samtidig falt de første små regndråpene fra en skydekt himmel.

Strålende I fire døgn har solen fulgt kongeparet gjennom Rogaland. Selv om temperaturen til tider har vært i laveste laget for uteprogrammene, har innbyggerne i alle de ti kommunene som har hatt kongebesøk kunnet vise fram bygd og by fra sin beste side.

Det flotte været har gjort de fargesprakende velkomstene enda mer fargesprakende med bunader, blomster og flagg. Samtidig har kongeparet kunnet møte befolkningen ute i den vakre naturen de har reist gjennom.

Reisen startet i Arne Garborgs rike, det flate jærlandskapet med storhavet i bakgrunnen. Fra kongeskipet har majestetene kunnet beskue de vakre Ryfylke-fjordene. Den siste dagen la havet seg flatt for kongen og dronningen på vei ut til øykommunen Kvitsøy, som ikke hadde hatt en konge på land siden Olav den hellige sloss med Erling Skjalgsson for over tusen år siden.

FIKK ROSE: En enkel rød rose var avskjedsgaven til kongen og til dronningen etter sitt besøk på Ledaal i Stavanger onsdag. Søskenparet Kisan (3 1/2 år) og Thurga (6 år) Rajakumars fra Sri Lanka fikk etter lang venting og mye strev møte kongeparet. Foto: SCANPIX