Det får Dagbladet bekreftet av kilder i politiet.

Ifølge avisens kilder skal det være samtaler i bilen mellom 29-åringen og de andre siktede, som er hele grunnlaget for siktelsen.

Ville sprenge ambassade

De fire unge mennene på henholdsvis 26, 28, 28 og 29 år, ble opprinnelig pågrepet i forbindelse med skytingen mot den jødiske synagogen i Oslo forrige helg.

De er nå siktet for å ha planlagt å sprenge USAs ambassade i Drammensveien og Israels ambassade i Parkveien, i lufta. De skal flere ganger ha drøftet mulighetene for å sprenge ambassadene mens de har sittet inne i bilen.

Israels ambassadør i Norge skal i samtalene som politiet fanget opp ha blitt utpekt som det endelige målet.

Israels ambassadør Miryam Shomrat sa til VG sent torsdag kveld at hun føler seg tryggere med de siktede i fengsel hvis grunnlaget for siktelsen er riktig.

De angivelige attentatplanene skal ha kommet opp etter at den israelske ambassadøren forsvarte Israels krigføring i Libanon.

Timer med opptak

PST skal ha timer med opptak fra forskjellige opptak i bilen. PST skal også ha sikret dokumentasjon på at flere av de siktede, enten sammen eller hver for seg, skal ha rekognosert i områdene rundt ambassadene.

Det eneste håndfaste beviset som politiet skal ha som knytter de siktede til skuddene mot synagogen i Bergstien natt til søndag, er en observasjon av den røde bilen som forsvant fra stedet etter skytingen.

I avhør har de siktede opplyst at de ikke kjenner hverandre, og at de ikke er en gruppe som opererer sammen. Den antatte hovedmannen skal ifølge de andre være bindeleddet.

De siktedes advokater er tilbakeholdne med å kommentere saken.