ESPEN TJERSLAND

— Jeg har stor forståelse for skuffelsen blant flygelederne i Røyken, sier Randi Flesland i Avinor.

Styret i Avinor tok onsdag en endelig avgjørelse i spørsmålet om lokalisering av den nye Kontrollsentral Sør, som skal være i drift fra 2008.

Administrasjonen i Avinor gikk inn for å plassere denne kontrollsentralen på Sola. Vedtaket innebærer at kontrollsentralen i Røyken blir nedlagt, og flygelederstillinger overføres til Sola.

De ansatte ved flykontrollsentralen i Røyken reagerte kraftig da vedtaket ble kjent.

— Folk er skuffet, men ikke overrasket. Dette føyer seg inn i rekken av det vi har opplevd til nå i dette skandaløse prosjektet, sier Johannessen til NTB, etter at det onsdag kveld ble kjent at styret i Avinor vil legge ned kontrollsentralen i Røyken.

Administrerende direktør Randi Flesland i Avinor bekrefter overfor bt.no at det var en vanskelig beslutning.

— Vi hadde en god diskusjon, og dette var en ingen enkel sak, sier hun.

Flesland sier hun er tilfreds med styrets vedtak, som i hovedtrekk er identisk med det anbefalte forslag fra administrasjonen mandag i forrige uke.

Hun har likevel forståelse for frustrasjonen blant flygelederne i Røyken.

— Det er klart at de er meget skuffet, sier hun.

Da forslaget ble kjent i forrige uke, førte det til en rekke sykemeldinger blant flygeledere, noe som skapte problemer og store forsinkelser i flytrafikken over hele landet.

I forbindelse med styremøte onsdag var det lagt opp til ekstra bemanning ved Røyken kontrollsentral, som opererer lufttrafikken over store deler av Sør-Norge. Avinor tok ingen sjanse på at flytrafikken skulle bli rammet på ny.

— Vi har gjort vårt ytterste for å forhindre en lignende situasjon, sier Flesland.

Gårsdagens vedtak førte ikke til noen problemer for trafikken på hovedflyplassen på Gardermoen. Heller ikke på Flesland ble det meldt om forsinkelser i flytrafikken.

TILFREDS:Administrerende direktør Randi Flesland i Avinor sier hun er tilfreds med styrets vedtak.<br/> Foto: SCANPIX