LO-lederen, som har vært ute i hardt vær de siste ukene på grunn av Yssen-saken, mottok drapstrusselen mandag. Saken ble anmeldt til politiet samme dag. Onsdag kom politiet hjem til Valla for å snakke med henne om trusselen. Hun hadde også valgt å jobbe hjemmefra, og utenfor leiligheten hennes satt vakter med skuddsikre vester, ifølge Avisenes Nyhetsbyrå.

Alvorlig

Politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt sier til NTB at avhøret tok omtrent to timer. Han vil ikke gå inn på hva som kom fram under avhøret.

– Det er naturlig å spørre om hun har informasjon som kan hjelpe oss i etterforskningen. Dette var et rent rutinemessig avhør, sier han.

Kristiansen sier til NTB at det på det nåværende tidspunkt er umulig å vurdere om personen som står bak truslene mot LO-lederen, kommer til å forsøke å gjennomføre dem.

– Jeg har inntrykk av at Gerd-Liv Valla har tatt truslene veldig alvorlig. Det er aldri noe hyggelig å oppleve noe slikt, sier han.

Trusselbrevet ble sendt både hjem til LO-lederen, og til jobben. Dessuten mottok Aftenposten brevet, og det skal også ha blitt sendt til en annen Oslo-redaksjon.

– Uakseptabelt

Statsminister Jens Stoltenberg reagerer på at det er framsatt drapstrusler mot LO-lederen.

– Det å framsette trusler er en uting, og det er uakseptabelt, sa Stoltenberg i en knapp kommentar onsdag.

Han ville ikke si om han har hatt kontakt med Valla etter at hun mottok brevet med trusselen.

Stoltenberg ville fortsatt ikke kommentere striden rundt Vallas lederstil.

– Det er en personalsak i LO, og den personalsaken er det LO som skal håndtere. Det mener jeg er veldig viktig, og riktig at jeg som statsminister skal holde fast ved, sa han.

Flere av Aps fylkesledere har de siste dagene gitt uttrykk for manglende tillit til Valla. Stoltenberg ville ikke gi henne en støtteerklæring.

– Gerd-Liv Valla og jeg samarbeider, nøyde han seg med å si.

Han ville heller ikke gå inn på diskusjonen om Vallas mulige plass i Arbeiderpartiets valgkomité eller opprøret som ulmer i partiet.

– Det vil vi komme tilbake til på en ordentlig og ryddig måte i Arbeiderpartiet. Vi skal følge spillereglene for dette, nemlig at det er sentralstyret som foreslår for landsstyret oppnevningen av valgkomité, sa Stoltenberg.