Den siktede 26-åringen har i avhør lørdag erkjent straffskyld for legemsbeskadigelse, men ikke for dødsfølgen, opplyser politiadvokat Hans Vang i Sør-Trøndelag politidistrikt.

— Som motiv opplyser siktede irritasjon over at avdøde hadde ringt politiet og varslet om festbråk, sier Vang til NTB.

Politiet rykket ut

Siktede og den nå avdøde mannen i 50-årene bodde i hver sin leilighet i samme bolighus. Avdøde ringte natt til lørdag til politiet og klaget over støy fra en fest i leiligheten til den siktede 26-åringen, forteller Vang.

Politiet rykket i 3-tiden ut til stedet for å be festdeltakerne om å roe seg ned. Sju timer senere, klokken 10.14 lørdag formiddag, fikk politiet melding om en skadd person. Kort tid etter at ambulansepersonale kom fram til stedet, kunne de slå fast at mannen var død, men dødstidspunktet er fortsatt uklart.

Samtykket til fengsling

Da patruljen kom til leiligheten gjorde de funn som gjorde at omstendighetene rundt dødsfallet blir betraktet som mistenkelig. Etter kort tid pågrep politiet 26-åringen og siktet ham for å ha forårsaket naboens død.

— Min klient er i en svært dårlig psykisk forfatning, og jeg har bedt om at tilstanden hans må utredes. Det var aldri planlagt at dette skulle få en så tragisk utgang som det gjorde, sier 26-åringens advokat Leif Strøm til Adressa.no.

Det pågikk lørdag kveld fortsatt vitneavhør etter dødsfallet. Kriminalteknikere har undersøkt åstedet. Politiadvokaten vil ikke opplyse om hvor mange personer som befant seg i leiligheten da mannen ble funnet.

— Vi har ikke skjellig grunn til mistanke mot noen andre. Siktede har samtykket til fengsling og til at fengslingsspørsmålet kan avgjøres med kontorforretning, sier Vang.

Av hensyn til etterforskningen vil han heller ikke si noe om hva slags skader avdøde er påført, eller om det ble brukt noe våpen.

Ifølge Adressa er det sju leiligheter i bygningen hvor mannen ble funnet død.