Det opplyser statsminister Jens Stoltenberg.

– Utenriksministeren hadde opprinnelig planlagt å reise til Maimana, der Norge har et regionalt gjenoppbyggingsteam, men reiser nå hjem, sier Stoltenberg til NRK.

Les også: Journalister i sjokk og sorg

Fulgte alle rutiner

Stoltenberg understreker at alle rutiner ble fulgt under besøket i Afghanistan.

– Forsvarets etterretningstjeneste kommer med en trusselvurdering. Politiets sikkerhetstjeneste har ansvaret for sikkerheten og det har vært med tre polititjenestemenn som sørget for sikkerheten til utenriksministeren. Det er alltid usikkerhet og risiko når man reiser til områder som dette, sier statsministeren.

En pågrepet

En person kledd i politiuniform er pågrepet i forbindelse med angrepet mot Serena Hotel i Kabul, ifølge lederen for de afghanske etterretningstjenestene.

Den pågrepne beskrives av nyhetsbyrået AP som «militant», et uttrykk som vanligvis brukes om personer med tilknytning til væpnede opprørsgrupper.

Den afghanske etterretningssjefen Amrullah Saleh sier tre væpnede menn stormet hotellet mandag kveld. En sikkerhetsvakt skjøt og drepte en av angriperne, noe som førte til at selvmordsvesten hans eksploderte.

En annen av angriperne sprengte seg selv i luften i nærheten av inngangen til hotellet, mens den tredje klarte å komme seg inn i bygningen hvor han løsnet flere skudd, ifølge Saleh.

Det er denne tredje angriperen som til slutt skal ha blitt pågrepet.

Alvorlig for UD-ansatt

Tilstanden til den UD-ansatte som ble såret i angrepet mot Hotel Serena i den afghanske hovedstanden Kabul, er alvorlig, men stabil, ifølge norske leger i byen. Vedkommende befinner seg på et sykehus ved flyplassen i Kabul, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i Utenriksdepartementet til NTB.

Les også: Støre: — Et av mine mest dramatiske øyeblikk

Les også: Sørger over tapet

Les også: Bomben gikk av like før norsk middagsselskap

Harald Henden