— De nye automatene er ikke automater slik vi kjenner dem i dag. Dette er pc-er i nettverk, med trykkfølsomme skjermer, forteller Arve Sjølstad, informasjonssjef i Norsk Tipping.

På de nye automatene vil vinnerne bli trukket tilfeldig fra serveren på Hamar, slik at man ikke kan stå rundt automaten og følge med, for så å se når automaten nærmer seg en jackpotutbetaling.

— Dette blir ikke aggressive og blinkende maskiner. Det er en helt annen type spill som er langsommere.

Man kan heller ikke bli stående og spille på maskinene i timevis, ettersom man får en tvungen avslutning etter en time ved automaten. Da kan man ikke spille igjen før det minst har gått en halvtime.

— Finner vi ut at ett spill er for aggressivt, kan vi raskt endre spillet i alle automatene, ettersom de er koblet opp til en server her på Hamar.

Det er ennå ikke avklart hvordan fordelingen av automatene blir utover landet i de ulike kommunene, og hvor mange det blir på hver kommune.-

Det som er helt sikkert er at automatene ikke skal stå i butikker og kjøpesenter. Om det blir i egne spillehaller eller i noen kafeer og restauranter, er for tidlig å si, sier Arve Sjølstad.