Man måtte gjøre ny innspilling for hver kopi. Ble allemannseie da billigversjonen, som var drevet av en klokkemotor, kom i 1897.

Grammofon: Erstattet fonografen. I 1898 kom de første voksplatene, senere utviklet fra to minutter til fire minutter med musikk.

Stereo: I 1931 ble de første stero-innspillingene gjort på grammofonplater. I 1955 begynte plateselskapene å gjøre de viktigste innspillingene i stereo.

Lp: I 1949 så den klassiske lp-en dagens lys, og plateselskapene måtte spille inn mange plater på nytt. Michael Jacksons «Thriller» er verdens mest solgte lp gjennom tidene. På det meste ble det solgt to milliarder lp-er på ett år.

Flexi-lp: En lp i tynt plastformat som minner om transperant. Ble populært som vedlegg til blader og magasiner.

Båndspiller: I 1954 kom båndspillere på markedet, men ble mest brukt som opptaksmedium.

Kassett: Kompaktkassetten er en videreutvikling av båndspilleren, som kom i 1963. På slutten av 80-tallet ble det utviklet digitale kassettformater som aldri slo igjennom. Formatene DAT og DCC skulle konkurrere mot cd-en, uten hell.

Cd: Formatet ble introdusert allerede i 1980. I 1986 hadde den første cd-en solgt over en million eksemplarer — Dire Straits´ «Brothers in Arms».

Minidisc: Sony skulle ta musikkverdenen med storm. MiniDisc eksisterer fortsatt, men kun som opptaksmedium. Dvd-audio: Musikk i syv kanaler. Ble introdusert i 2000, og har til nå ca. 650 albumtitler tilgjengelige.

Super audio cd: Formatet kom i 1999 og målet var at det skulle erstatte cd-formatet. Totalt finnes det i dag 1776 albumtitler på markedet.

Datafil: Sony og iTunes lanserte i vår butikker for kjøp av digital musikk på internett. Brukes på pc, minidisk, iPod, Network Walkman m.v.